På hösten när mörkret faller och sommaren är slut kan det vara kul att ha en fest att se fram emot. Att ordna en halloweenfest är alltid en bra idé. Bjud in alla dina HBTQ-vänner till en riktigt brakfest. Att gå på fest tycker de allra flesta om. När det kommer till halloweenfester är det viktigt att vara ute i god tid med att hitta en bra kostym. Det finns många halloweenkläder & halloweendräkter att beställa. Men halloweenkläder & halloweendräkter är populära så se till att hitta din dräkt i tid så att din storlek inte tar slut. När du har hittat dina halloweenkläder kan du lugnt fokusera på att planera själva festen.

Skicka ut inbjudningarna i tid

När det kommer till halloweenfester är det även viktigt att vara ute i god tid med ”save the date”. Kolla med vänner och familj så att det inte har eller hinner boka upp något annat samma datum. Du kan komma med mer specifika detaljer senare så länge du har skickat ut ett save the date-meddelande. Kom ihåg att nämna i inbjudan att det är en maskerad och att gästerna helst ska komma utklädda. Du kan ha en tävling för bäst utklädda för att motivera gästerna att verkligen lägga ner lite energi på sin utklädnad.

Dekorera festlokalen

Dekorationerna är något som gör hela festen. Planera in vad du ska dekorera med och hur. Dekorationerna kommer att sätta stämningen för festen. Det finns massor med saker som du kan göra för att göra lokalen spöklik genom att exempelvis använda sönderrivna sopsäckar och hänga lakan för fönsterna. Att göra drinkar och snacks som är ohyggliga brukar också vara uppskattat och bidra till stämningen. Ett annat tips är att planera in olika lekar. Det finns massor med roliga lekar att göra. Lekar är även bra för att gästerna ska lära känna varandra.

Av kalle